Guatemala Cielo Rojo- espresso

395 1 220 

Chuťový profil:

Balsamico, rozinky, meruňky, hořká čokoláda, grapefruit

 

Vyčistit

Cielo Rojo je produktem Marie Eleny Vides z farmy Finca La Bolsa, která se nachází v La Libertad, Huehuetenango. Historie farmy sahá až do roku 1958, kdy ji založil Jorge Vides, dědeček Marie Eleny. Zakoupil pozemek, který byl původně zalesněný, a začal zde pěstovat odrůdy kávy bourbon a caturra. Přestože byl Jorge Vides na plný úvazek lékařem a pracoval od pondělí do pátku, farma se stala jeho skutečnou vášní. Jeho oddanost zdravotnictví ho vedla k tomu, aby se stal ředitelem Národní nemocnice v Huehuetenangu, která dodnes nese jeho jméno. Do roku 2001 převzala druhá a třetí generace rodiny vedení farmy a zaměřila se na produkci vysoce kvalitní kávy.

Farma zaměstnává 10 stálých pracovníků a mezi 80-100 sezónních pracovníků na každé tříměsíční období. Produkce kávy se rozkládá na 108 hektarech, s průměrnou výnosností 1 405 kg zelené kávy.

Finca La Bolsa produkuje téměř 152 000 kg zelené kávy, přičemž sklizeň probíhá od prosince do dubna. Tento konkrétní lot je směsí odrůd Caturra a Bourbon. Káva je pěstována s pečlivou pozorností věnovanou stínu, organickým praktikám a používání hnojiv. Sklizeň se liší v závislosti na nadmořské výšce, přičemž kontrola škůdců probíhá po celý rok pomocí pastí.

Zpracování kávy probíhá s pečlivou pozorností k detailům. Po ruční sklizni a třídění podle stupně zralosti podstoupí káva 30 hodinovou předfermentaci v pytlích. Poté je zvážena a oddělí se plovoucí třešně, než se káva suší po dobu 18-20 dní na afrických postelích. Během prvních osmi dnů je káva přesouvána čtyřikrát denně, poté dvakrát denně. Po zpracování je káva uložena do nylonových pytlů ve skladu na farmě. Vzorky jsou odebírány a testovány v laboratoři kvality, než je káva přemístěna do sušárny přibližně o dva týdny později. V sušárně je káva skladována v dávkách, přičemž každá má záznamy o sledovatelnosti.

Farma pečlivě monitoruje vodní hospodářství, s minimálním využitím vody a opětovným použitím po úpravě. Proaktivní řízení škůdců a nemocí zahrnuje pravidelné monitorování a sledování největší náchylnosti rostlin. Sledovatelnost všech kroků od pěstování po export je zajištěna přesným záznamem v softwarovém systému. Farma se zaměřuje výhradně na produkci kávy, přičemž čelí výzvám spojeným se změnami klimatu a rostoucími náklady, na které reaguje zaměřením na kvalitu a efektivitu produkce.

 

Farmář

Marie Elena Vides

Odrůda

Caturra, Bourbon

Region

Huehuetenango

Zpracování

Anaerobic natural

Nadmořská výška

1300-1600 m.n.m

Sklizeň

Jaro 2024

Katalogové číslo: - Kategorie:
Počítám...
  • Žádné produkty v košíku.